Pixel
Randevu Alın
İletişime Geçin

Hafta Hafta Gebelik Takibi

Hafta Hafta Gebelik Takibi

Gebelik süreci oldukça hassas bir süreç olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu durum gebelik sürecinin hafta hafta takip edilmesini de şart kılmaktadır. Peki, hafta hafta gebelik takibi nasıl yapılmaktadır? İşte tüm ayrıntılar!

Hafta Hafta Gebelik Takibi Detayları

Gebelik sürecini ilk haftasından son haftasına kadar olan sürecin detaylarını anlattığımız makalemizi inceleyebilirsiniz.

Hamileliğin İlk Haftası

Esasında hamileliğin ilk haftası henüz yumurtanın döllenmek üzere beklediği hafta olarak tanımlanmaktadır. Çünkü yumurtanın tam olarak döllenmesi süreci 14 günlük bir süreç içerisinde gerçekleşmektedir.

Hamileliğin Üçüncü Haftası

Şayet bir şekilde planlanmamış bir hamilelik durumu yaşıyorsanız, hamileliğinizin 3. Haftasında bu durumu henüz fark etmemiş olmanız gayet olağandır. Ancak yine de hamileliğinizin 3. Haftasıyla birlikte birtakım erken dönem belirtilerinden de söz etmek mümkün olmaktadır. Özellikle şişkinleşen ve hassaslaşan göğüslerle koku almak konusundaki hassasiyet durumu bu dönemde karşımıza çıkan belirtiler arasında yer alır.

Hamileliğin Onuncu Haftası

Gebelik sürecinin 10. Haftasında bebek ortalama 2,5 cm boyutuna ulaşmıştır. Artık çok daha belirgin olan belirtiler sizi beklemektedir. Bu dönemde bebeğin boyutunun kumkat meyvesi büyüklüğünde olduğunu ifade etmek de mümkün olmaktadır.

Hamileliğin On Beşinci Haftası

Artık bebek 10 cm boyutuna ulaşmıştır. Yani bebek orta bot bir elma kadardır. Bebeğin akciğerleri artık yavaş yavaş gelişmeye de başlayacaktır. Işığı fark edebilen bebeğin henüz göz kapakları da kapalıdır.

Hamileliğin Yirminci Haftası

Elbette ki hamileliğin yirminci haftasıyla birlikte gebelik sürecini de yarılamış olursunuz. Bebek bu dönemde bir muz büyüklüğüne kadar ulaşmıştır. Üstelik artık bebeğinizin sindirim sistemi de gelişmeye başlamıştır.

Hamileliğin Yirmi Beşinci Haftası

Artık bebeğiniz 29 CM uzunluğuna sahiptir. Orta boydaki bir şalgam büyüklüğüne ulaşan bebeğinizde artık yağ dokusu da oluşmaya başlamıştır. Yağ dokusunun oluşmasına paralel olarak ciltteki alt kısımlarda dolmaya başlamıştır. Artık bebeğinizin cildindeki kırışıklıklar da azalmaya başlamıştır.

Hamileliğin Otuzuncu Haftası

Bebeğiniz otuzuncu haftayla birlikte 40 cm uzunluğuna ulaşmaktadır. Bebeğinizin etrafında yer alan amniyoyik sıvısı da artış hacim kaybetmeye başlamaktadır. Bu dönemde bebeğiniz artık dış dünyaya hazırlık dönemine de girmeye başlar.

Hamileliğin Kırkıncı Haftası

Bebeğiniz artık doğuma hazırdır. Ancak bebeğinizin kafatası henüz sertleşmemiştir. Esasında bebeğinizin kafatasının henüz sertleşmemesi, doğrum sırasında kolaylaştırıcı bir etkiye sahiptir. Kırkıncı haftadan sonra artık, hafta hafta gebelik takibi de sonlanmış olmaktadır.

Doğal gebelik süreci hakkında yazdığımız makalemizi okumak için tıklayınız. Hafta hafta gebelik takibi için doktorunuza danışınız.