Pixel
Randevu Alın
İletişime Geçin

Miyom Geçmesi İçin Ne Yapılmalı?

Miyom Geçmesi İçin Ne Yapılmalı?
İçindekiler:

Miyom Kendi Kendine Düşer Mi?

Kadınların ergenlik dönemlerinden başlayarak menopoza kadar görülebilen miyom, en sık karşılaştıkları hastalıktır. Kadın hastalıkları, jinekolojik kontroller sonucu öğrenilebilir. Kontrolden ve tedaviden kaçan kişilerin merak ettikleri soruların başında miyom geçmesi için ne yapılmalı? gelir. Bu mümkün olabilir.

Hormonlar ile doğrudan ilişkili olan miyomlar, çıktığı dönemlere göre geçişleri de farklılık gösterir. Hamilelikte beliren miyomlar yine hamilelik sonlandığında kaybolabilir. Menopozdaki kadınlarda da miyom küçülmesi gözlemlenmiştir. Miyomlar sıklıkla karşılaşılan bir sağlık sorunudur. Bu noktada miyomların tedavi edilmesi, kaliteli bir yaşam anlamına da gelmektedir.

Miyom Nasıl Yok Edilir?

Adet görmeye başlayan her kadında miyom riski bulunur. Bu durumlarda panik olmadan doktora başvurulması gerekmektedir. Peki, miyom nasıl yok edilir? Miyomlar ameliyatsız bir şekilde de yok edilebilir. Fakat bu miyom sayısına bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Miyom sayısı fazlaysa, rahmin komple alınması gerekebilir.

Miyom başlangıcında tedavi oldukça basittir. Yılda iki kez yaptırılacak jinekolojik kontroller sayesinde her kadın hastalığının başlangıcına denk gelebilir. Bu durum tedavi açısından oldukça pozitif bir durumdur. Ameliyatlar genel veya lokal anestezi ile olabilir. Özellikle miyom bazı durumlarda mutlaka alınmalıdır.

Miyom Ne Zaman Alınmalı?

Miyom belirtilerinin başlandığı anda doktor teşhisi hayat kurtarmaktadır. Miyom görülen kadınların merak ettikleri sorular arasında miyom ne zaman alınmalı? sorusu da vardır. Ancak her miyom için ameliyat işlemi uygulanmamaktadır. Oldukça elzem durumlarda yapılan miyom ameliyatı aşağıdaki durumlarda uygulanmaktadır.

  • Kişinin hamile kalmasını engel oluyorsa,
  • Kişi hamile kalıp, düşük yapmasına neden oluyorsa,
  • Çok fazla ve hızlı bir şekilde büyüyorsa,
  • Adet kanamalarını arttırıyorsa,
  • Etrafındaki organlara baskı yaparak, zarar veriyorsa…

Görüldüğü üzere pek çok farklı nedenden dolayı miyomun alınması şarttır. Ancak bu sayede hastanın sağlıklı bir şekilde yaşamına devam etmesi mümkün olur!

Miyom Kaç Cm Olursa Tehlikeli?

Tehlike grubuna giren miyom boyutu 7-8 cm’dir. Bu boyutlara ulaşan miyomlar tespit edilir ve ameliyat ile alınır. Ancak günümüzde 25 cm’e kadar çıkan miyom boyutları bulunmaktadır. Bu derece büyümeye izin verilmesi, kanser riskine neden olmaktadır. Miyom kaç cm olursa tehlikeli? Şayet miyomun boyutları 6-7 cm olursa bu durum tehlike oluşturacaktır!

Miyom cinsel yolla bulaşır mı? Sorusunu yanıtladığımız makalemizi incelemek için tıklayınız.

Miyom geçmesi için ne yapılmalı yanıtladığımız makalemizi incelediğiniz için teşekkür ederiz. Miyom hakkında sormak istediğiniz sorularınızı bu makalemizin altında ücretsiz yorum olarak gönderebilirsiniz.