Pixel
Randevu Alın
İletişime Geçin

Rahimdeki Miyom Hamile Kalmayı Engeller Mi?

Rahimdeki Miyom Hamile Kalmayı Engeller Mi?

Rahimdeki Miyom Hamile Kalmayı Engeller Mi?

Henüz doğum yapmamış ve obez insanlarda daha çok teşhisi olan miyomlar; rahimde görülen iyi huylu tümörlerdir. Rahimde kasılmayı engelleyen ve çok kanamanın açmış olduğu anemidir. Peki, rahimdeki miyom hamile kalmayı engeller mi? Miyomların küçüklüğüne veya büyüklüğüne bağlı olan hamilelik engeli; miyomun küçük olmasıyla beraber hamileliğe bir zararı olmadığı bilinmektedir.

Bunun aksi durumunda miyomun büyümesi, hamile kalmaya engel olabilmektedir. Hamileliğin başlarında rahimde miyomun olması ve gittikçe büyümesi bebeğin gelişimini engellerse bu durumda erken doğum gerçekleşebilir ve doğumu zorlaştırabilir. Rahimde büyüyen miyomlar aynı zamanda vajinada şekil bozukluğuna ve dolaşımına engel olabilmekle de bilinmektedir. Miyomun boyutu, sayısı ve etkisi gebeliğe etki göstermektedir. 

Rahimdeki Miyom Hangi Sorunlarla İlgilidir?

Rahimdeki miyomun büyümesini engelleyen bir tedavi bulunmamaktadır. İlaç veya iğne tedavisi gören hastalar geçici menopoz ve kemik erimesi geçirebilirler. İğnelerin kullanım amacı ameliyattan önce miyomun büyümesini engellemek ve kansızlığın önüne geçmektir. Henüz adet görmeyen kızlarda bulunmamasıyla beraber üreme çağındaki kızlarda bulunması da bir bilgidir. 

Rahimdeki miyom; karın ağrısı, adet uzaması ve kansızlıkla ilgili olan bir hastalıktır. Hormonal sorunlarla da ortaya çıktığı bilinmektedir. Miyom sorununun varlığı beraberinde birtakım sorunları da getirmektedir. Özellikle bu tarz rahatsızlıkların tedavi edilmesi, kaliteli bir yaşam sürmek konusunda da önemli kazanımları beraberinde getirmektedir. Yine miyom sorununun ortadan kalkması, farklı hastalıkların da önüne geçmektedir.

Rahimde Miyom ve Hamilelik Arasında Bir Bağ Var Mıdır?

Rahimde bulunan iyi huylu miyomlar anne ve baba olmak isteyenleri korkutmaktadır, miyomlar hamileliği etkilememektedir. Rahimde miyom ve hamilelik arasında bağlantıları vardır, bebeğin düşmesine kadar etkileri bulunmaktadır. Bebeğin gelişimine engel olur, ters doğmasına sebep gösterir aynı zamanda doğumdan sonra kanamanın artmasında da yol açmaktadır. Bu yüzden hamilelikten önce teşhisi konulmuş miyomların tedavisinin yaptırılması gerekmektedir.

Doğumun normal olması da miyomun rahim üzerindeki yerleşimine bağlıdır. Gebelik üzerinde miyom etkisinin bulunmaması durumunda hamilelikte doğum gerçekleşir. Rahmin dışında olan miyomlar da alınabilmektedir. Rahimim iç yüzeyindeki miyomun alınması durumunda kanama meydana geleceğinden, miyomun alınmaması tercih edilir.