Pixel
Randevu Alın
İletişime Geçin

Tüp Bebek Tedavisindeki Önemli Aşamalar

Tüp Bebek Tedavisindeki Önemli Aşamalar

Tüp Bebek Tedavisindeki Aşamalar

Eskiden beri en fazla karşılaşılan sorun çocuk sahibi olamamaktır. Bu nedenle pek çok çift tüp bebek için tedavi olmak ister. Tüp bebek tedavisindeki önemli aşamalar ile eşlerin biyolojik özellikleri kullanılarak bebek olması sağlanır. Belirli bir süre bebek sahibi olamayan çiftler başarısı kanıtlanmış tüp bebek yöntemini tercih ederler. Böylece bebek sahibi olmak noktasında da en yeni tekniklerin uygulanmasını mümkün kılan tüp bebek tedavi sürecine dahil olurlar.

Tüp bebek ile ilgili uygulamalar vardır ve sağlık sistemi geliştikçe yeni uygulamalarda keşfedilmiştir. Üst seviyede görülen teknoloji ile tüp bebek tedavisinde başarılı sonuçlar elde edilmeye devam etmektedir. Teknolojik gelişmelerin yanında doktorunda uzmanlık derecesi tedavinin başarısında önemlidir. Alanında profesyonel doktorlarla başarılı sonuçlar alınmaktadır. Burada tüp bebek tedavisinin uzun bir süreç olduğunu da belirtmekte fayda vardır. Ancak bu sayede söz konusu tedavi yönteminin başarıyla ulaşması da mümkün olur!

Tüp Bebek Tedavisinde 5 Aşama

İlk aşama ovülasyon indiksiyonudur. Adetin 3. gününde yumurta büyütücü ilaçlar alınır. Kullanılan ilaçlardan sonra yumurta toplama işlemi yapılır. Eşten mastürbasyon ya da aspirasyon yöntemi ile sperm alınır. Yumurtalar kültür ortamında sperm ile döllenir ve embriyo oluşması sağlanır. Sağlıklı embriyolar endometriuma transfer edilir. Transfer sonrasında ağır aktivitelerden kaçınarak günlük yaşantıya devam edilebilir. Yüksek ateş, kanama gibi belirtiler olur ise doktora görünmek gerekir.

Doktorların Tavsiyelerine Uygun Davranmak Şarttır

Gebelik oluşumu ile ilgili Beta HCG testinden 15 gün sonra gebelik oluşup oluşmadığına bakılır, kalp atımı kontrol edilir. Tüp bebek için muayene aşamasında size ait geçmişten gelen tüm tetkikler önemlidir. Mutlaka eş ile beraber muayeneye gelinmelidir. İlk olarak problemin tam olarak tespiti gerekir. Bu aşama tüp bebek tedavisi sürecinin en kritik aşamaları arasında yer alır. Bundan dolayı da söz konusu dönemde doktorların tavsiyelerine uygun davranmak şarttır!

Tüp Bebek Tedavisi Süreci

Tüp bebek tedavisi için tüm muayeneler ayrıntılı yapılmalıdır. Gözden kaçacak herhangi bir durum tedaviyi başarısız kılabilecektir. Yaklaşık 20 günlük bir tedavi süresi olmaktadır. Hasta iş hayatında ise transferden sonra 5 ya da 8 gün dinlenmelidir. Tüp bebek tedavisindeki önemli aşamalar dahilinde transfer işleminden sonra ne zaman hamilelik testi yaptıracağınız hakkında bilgi verilir. Bu da esasında sizin tüp bebek tedavisi sürecinde etki düzeyi yüksek bir başarı elde etmenizi de mümkün kılar!

34 yaş altı tüp bebek uygulamalarında ilk iki denemede tek, 35 yaş ve üzeri tüp bebek uygulamalarında üçüncü IVF denemelerinde iki embriyo transferi uygun görülür. Gebelik olasılığının yükselmesi için kaliteli sperm önem kazanmıştır. Bu tedavi de embriyo toplama ve transfer aşamasında hastalar eğer isterse genel anestezi uygulaması yapılır. Tüp bebek kısırlığa yol açan sebeplerin tamamında kullanılmaktadır. Bunun için öncelikli olarak geniş kapsamlı bir muayeneden de geçmek şarttır!