Pixel
Randevu Alın
İletişime Geçin

Doğal Gebelik Süreci

Doğal Gebelik Süreci
İçindekiler:

Yaşanılan cinsel birliktelik sırasında kadının yumurtasının erkek spermiyle döllenmesi sonucunda başlayan sürece doğal gebelik süreci denir. Doğal gebelik süreci 37 ile 40 hafta arasındaki bir süreyi kapsamaktadır. Özellikle doğal gebelik sürecinin oldukça hassas bir süreci beraberinde getirdiğini ifade etmek de mümkün olmaktadır. Bundan dolayı doğal gebelik sürecinde dikkat edilmesi gerekli olan birtakım hususlar da mevcuttur.

Doğal Gebelik Süreci Nasıl Gelişir?

Doğal gebelik sürecinin komplike bir süreç olduğunu ifade etmek de mümkün olmaktadır. Gebelik sürecinin gelişimine etki eden farklı dinamikler de mevcuttur. Gebelik sürecinin başlangıcında korumasız olarak ve düzenli bir şekilde cinsel ilişkinin devam ediyor olması etkili olmaktadır. Burada cinsel ilişkinin zamanlamasının da gebelik sürecini doğrudan etkilediğini ifade etmek de mümkündür.

Doğal Gebelik Sürecinde Zamanlaması

Anne adayının menstrüasyon durumunun yanı adet döngüsünün takibi de önemlidir. Kadın bedeni her ay düzenli olarak gebeliğe hazırlanmaktadır. Yumurtlamanın düzenli periyotlar halinde yapılması, cinsel ilişkinin zamanlamasını da önemli hale getirmektedir. Bu kapsamda gebelik durumunun başlangıcı için yumurtlama döneminin den getirilmesi de şarttır.

Doğal gebelik süreci neticesinde çiftler çocuk sahibi olmak konusunda etkili bir adım da atmış olurlar. Gebelik sürecinin başarılı bir şekilde tamamlanması ve doğumun gerçekleşmesi neticesinde çiftler de çocuk sahibi olurlar. Burada gebelik sürecinin tamamında doktor kontrollerine düzenli aralıklarla gitmek, hayati derecede önemlidir. Yine gebelik sürecinde beslenme de son derece önemli bir husus olarak karşımıza çıkmaktadır.

Hamile Olunduğu Nasıl Anlaşılır?

Elbette ki doğal gebelik sürecinin başlaması demek hamile kalındığı anlamına gelmektedir. Doğal gebelik süreci başlangıcına dair birtakım belirtilerden söz etmek de mümkün olmaktadır. Bilindiği üzere kadınlarda her ay adet döngüsü yaşanmaktadır. Herhangi bir şekilde adet döngüsünde bir gecikme yaşanmaya başlandığında ise hamilelik şüphesi ortaya çıkmaktadır.

Ancak her adet döngüsünün gecikmesi, hamile olunduğunun anlamına da gelmemektedir. Zira hormonel bozukluklar ya da aşırı kilo ve stres gibi nedenler de adet döngüsünün gecikmesine neden olabilir. Burada en net yanıtı alabilmek için eczaneden alabileceğiniz özel test kitlerinden faydalanmanın en mantıklı seçenek olduğun ifade etmek de mümkün olmaktadır.

Hafta hafta gebelik takibi için tıklayınız. Doktorunuza danışmak için iletişime geçiniz.